اهمیت بازی فکری برای کودکان
امروزه انتخاب بازی فکری برای کودکان به یکی از دغدغههای والدین تبدیل شده است.
در عصر حاضر، پدران و مادران در تلاش هستند تا با پیدا کردن یک سرگرمی مفرح و در عین حال سالم و آموزنده، کودک خود را سرگرم ساخته و مانعی برای جداکردن فرزندانشان از بازیهای رایانهای فراهم آورند.
بازیهای فکری کودک با توجه به مکانیزمهایی که هر بازی به همراه دارد، باعث تحریک و پویایی قسمتهایی از مغز کودک میشود.
ما قصد داریم در مجله هومکس در مورد اهمیت بازی فکری برای کودکان مطالب مهمی را عنوان کنیم همراه هومکس باشید…
فواید بازی فکری برای کودکان
با توجه به این که روانشناسان کودک روی مزایای بازی فکری تاکید دارند، در ادامه به بارزترین فواید بازی فکری کودکان اشاره خواهیم کرد:
بازی فکری به بهبود خلاقیت کودک کمک میکند
کودکان با حس کنجکاوی قابل توجهی به دنیا میآیند. در واقع آنها در تلاش هستند تا با کنجکاوی در ماهیت اشیاء مختلف، محیط اطراف خود را کاوش کنند.
یکی از فواید بازی فکری کودکان این است که با تحریک چندین برابر قدرت کنجکاوی کودک، فضایی امن برای بهبود قدرت خلاقیت او شکل میدهند.
بازی فکری و افزایش ضریب هوشی کودک
اصولا اسباببازیهای فکری بهگونهای طراحی و ساخته میشوند که بتوانند میزان هماهنگی دست و چشم، مهارتهای حرکتی و تشخیصی کودک و قدرت حفظ کردن مطالب توسط وی را بهبود بخشند.
طبق تجربه، کودکانی که در جهت گسترش این مهارتها رشد پیدا مکنند، از ضریب هوشی بالاتری بهرهمند میشوند.
خوشبختانه چون اغلب اسباب بازیهای فکری سرگرمکننده هستند، بچهها میتوانند در عین بازی کردن برای یادگیری دقیق مهارتهای عملی نیز تلاش شدند.
شاید به این مقاله تاثیر ورزش بر سلامت روانی کودکان علاقه مند باشید
بازی فکری به بهبود مهارتهای حل مسئله کودک کمک میکند
یکی از جالبترین ویژگیهای بازیهای فکری، توانایی آنها در به چالش کشیدن ذهن و مغز کودک است. بهواقع اسباب بازیهایی مثل پازل، کودک را تشویق میکنند تا بهدنبال حل یک مشکل ویژه باشد.
هرچه پازل تهیهشده پیچیدهتر باشد، کودک نیاز دارد که از انرژی، توجه و تفکر بیشتری استفاده کند.
بهتر است بدانید که بعضی از بازیهای فکری فرزند شما را قادر میسازند تا بهصورت ناخودآگاه با نحوه حل مسائل ریاضی آشنا شود. در چنین شرایطی احتمالا میتواند با مسائل واقعی زندگی در آینده به شکل عاقلانهتری برخورد کند.
بازی فکری زمینه رشد و تکامل حواس کودک را فراهم میکند
طبق مطالعات صورتگرفته، مهمترین حواسی که اسباب بازیهای فکری بهدنبال رشد و تکامل آنها هستند، لامسه، بینایی و شنوایی است. مثلا اسباب بازیهایی که رنگ روشنی دارند، در تقویت حس بینایی موثر هستند و بازی با اسباب بازیهایی که صداهای مختلف تولید میکنند، قدرت بهبود حس شنوایی را دارد.
با تقویت این حواس فرزند شما میتواند شخصیتی توسعهیافته داشته باشد و مهارتهای ارتباطی خود را به شکلی بهتر بروز دهد.
بازی فکری در افزایش توجه و تمرکز کودک موثر است
اغلب کودکان تمرکز کافی ندارند و به سرعت درگیر وسایل و افراد مختلف محیط اطراف خود میشوند و پس از مدت کوتاهی نیز نسبت به آنها اظهار بیعلاقگی میکنند. در چنین وضعیتی، فواید بازی فکری کودکان نمود بیشتری پیدا میکند.
زیرا بازیهای فکری در عین سرگرمکننده بودن قدرت آن را دارند که علاقه کودک را به یادگیری افزایش دهند. در نتیجه فرزند شما بهراحتی میتواند مهارتهای جدید را در حین بازی کسب کند.
بازی فکری به رشد مهارتهای عاطفی و اجتماعی کمک میکند
یکی از مزایای بازیهای فکری، بهبود وضعیت مهارتهای عاطفی و اجتماعی کودک است. چراکه اغلب آنها نیاز به تعامل بچه با همسالان خود یا حتی بزرگسالان دارند.
در این شرایط، فرزند شما بهصورت ناخودآگاه با نشانههای اجتماعی و عاطفی مانند خنده، گریه و عصبانیت مواجه میشود و میتواند بهمرور با موقعیتهای عاطفی مختلف سازگار شود.